Vineri, 26.04.2024, 19:02
Bine ati venit Oaspete | RSS

MoldoVa-Top

Meniul site-ului

Sondaje

Сколько сестёр было в романе А.П.Чехова "Три сестры"?
Всего ответов: 1


Calendar

«  Septembrie 2010  »
LnMtMiJoVnSbDmn
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Sunt conectati:


Sunt Conectati: 1
Oaspeti: 1
Utilizatori: 0




Principala » 2010 » Septembrie » 18 » Festivalul Etniilor va întruni reprezentanții a 48 de naționalități din Moldova
Powered by uCoz
Adauga in marcare sociala
13:15
Festivalul Etniilor va întruni reprezentanții a 48 de naționalități din Moldova
Festivalul Etniilor va întruni reprezentanții a 48 de naționalități din Moldova

Cea de-a X-a ediție a Festivalului Etniilor, cu genericul „Unitate prin diversitate” va întruni reprezentanții a 48 de comunități etnice care conviețuiesc în Moldova. Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din capitală se va transforma, la 19 septembrie, într-o citadelă multinaţională de cîntec şi dans, expoziţii de arte plastice şi cărţi, lucrări de artizanat.


Participanţii la Festival şi oaspeţii vor fi primiţi în „Casa Mare”, amenajată în partea centrală a Aleii Clasicilor (intrare din Scuarul Europei) şi care va pune la dispoziţia publicului tradiţii, obiceiuri şi bucate naţionale. 

În scuarul Europei la ora 10.30 va avea loc deschiderea oficială a Festivalului etniilor, iar în preajma havuzului pe scena instalată va demara un concert susţinut de colectivele artistice de copii şi formaţiile etnofolclorice din capitală şi raioanele republicii. În paralel va începe vizita expoziţiilor amenajate de către etniile participante la Festival pe aleile Grădinii Publice.

Pe parcursul întregii zile, reprezentanţii celor peste 60 de organizaţii etnoculturale din republică vor prezenta publicului larg cultura şi tradiţiile lor naţionale. 

Obiectivul Festivalului Etniilor este valorificarea şi perpetuarea tradiţiilor minorităţilor naţionale precum şi dezvoltarea dialogului intercultural, consolidarea relaţiilor de prietenie între reprezentanţii diferitor naţionalităţi, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova.

Festivalul Etniilor este o acţiune republicană. Paralel cu manifestările artistice din centrul Chişinăului, programe cultural-artistice susţinute de minorităţile naţionale ale Moldovei au loc în toate centrele raionale din ţară.



Vizualizari: 590 | Adaugat de: Admin | Raging: 5.0/1
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Cautare

Arhiva materialelor

Forma intrarii

Time

Link




SYPER-TOP раскрутка раскрутка сайтов. eTopSites.Ro - Clasamente si statistici pentru site-urile din toata lumea!